Lízing és autóbérlés

Ügyfelei betartják az előre meghatározott mozgásterületet? Hogyan felügyeli a járművek fokozott elhasználódását? Hatékonyak a költségcsökkentő módszerei?

Autóbérlési vállalkozás flottakezelőjeként figyelemmel kell kísérnie számos különböző tényezőt, mely befolyásolja a nyújtott szolgáltatások minőségét. A lízingpiacon nagy a versenyhelyzet, hatékonyan kell kezelnie az autóparkot és növelni kell a járműhasználati volument. A járművek minőségi nyomon követése a flottával kapcsolatos kockázatok csökkenését eredményezi. A jármű maradványértékét jelentősen befolyásolja az addigi használata, és a karbantartási költségek függnek az ügyfelek vezetési szokásaitól.

Hogyan tud a SafeFleet segíteni flottája kezelésében?

 

Különböző járművezetők által használt járművek ellenőrzése

 

A Carpool egy funkció a Safefleet Portálon mely azon flották számára van létrehozva ahol a járműveket különböző járművezetők használják. Ezzel a funkcióval az autófoglalásokat közvetlenül az alkalmazásban létre lehet hozni. Ily módon a járművezetők ellenőrizhetik az időtartamot, hogy meddig vannak használatban bizonyos járművek, illetve mely járművek állnak aktuálisan rendelkezésre.

Carpool monitorizare flote auto cu vehicule folosite de diferiti soferi
monitorizare flota pozitie curenta pe harta

A jármű aktuális pozíciója és annak külső forrásra való küldése

Az aktuális pozíció segítségével minden jármű valós idejű tartózkodási helye meghatározható. A funkció lehetővé teszi, hogy a jármű aktuális tevékenységét vagy a jármű helyzetét egy adott időpontban megtekintse. A pozíció elküldése külső forrásra ideiglenes linkeken keresztül történik közvetlenül a SafeFleet Portálról. Az ideiglenes linkek létrehozása a legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy létrehozzanak egy oldalt, ahol a járműpálya megtekinthető.

 

Geofence figyelmeztetések

A Geofence funkció hasznos az autókölcsönzéssel foglalkozó vállalkozások számára, felhasználási területek hozhatók létre, például Magyarország határain belül. Ha egy meghatározott terület határait átlépi bármely jármű a flottából a rendszer azonnal figyelmeztetést küld szöveges üzenet formájában az esetről.

monitorizare flote auto alerte geofence
monitorizare flota auto imobilizare vehicul de la distanta

 

Járművek biztonsága

A SafeFleet lehetővé teszi a jármű távoli leállítását lopás gyanúja esetén. A SafeFleet Portálon szabályozhatja a blokkolás aktiválását és hatástalanítását, így teljes mértékben ellenőrizheti a flotta járműveit.

Dokumentumok és műszaki ellenőrzések lejárati ideje

Ha gépjárműve lízingelve van, fontos gondoskodni arról, hogy a rendszeres karbantartás megtörténjen a kopás elkerülése végett. És fontos arra is figyelni, hogy a dokumentumok lejáratából ne adódjon bírság. A SafeFleet használatával egyszerűen követheti a különböző dokumentumok lejárati dátumát. Az értesítéseket közvetlenül az alkalmazás küldi minden járműve esetében ilyen a gépjármű felelősségbiztosítás a kötelező biztosítás és az értesítés a közelgő műszaki vizsgáról.

notificare expirare documente si revizii tehnice
monitorizare comportament soferi auto

Járművezetői magatartás ellenőrzése

A SafeFleet Portálon keresztül láthatja, hogy járműveket agresszívan vezetik-e, mely tényező hozzájárul a jármű idő előtti elhasználódásához. Az automatikusan létrehozott jelentések alapján esetleges büntetéseket szabhat ki azoknak az ügyfeleknek, akik túlságosan agresszíven használják járműveit. Szintén büntetheti azokat a járművezetőket, akik az előre megbeszélt mozgási terület határait engedély nélkül átlépik, pl.: az országhatárt.

 

A Jármű által megtett távolság ellenőrzése

A SafeFleet használatával ellenőrizheti azokat a járművezetőket, akik kilométer korlátozással használják járműveit. Az alkalmazásban a „Megtett távolságok” elnevezésű jelentésben ellenőrizheti, hogy adott ügyfél a szerződésben meghatározott időtartam alatt meghaladta-e a kilométer korlátozást a bérelt járművel.

control distana parcursa de vehicul
monitorizare flota auto reducere costuri combustibil

 

Az üzemanyag költségek csökkentése

A SafeFleet lehetővé teszi az üzemanyag fogyasztás figyelemmel kísérését azáltal, hogy az alkalmazásba különböző megfigyelési módszereket integrál: Tankolásokon alapuló adat importálás, digitális szonda értékein keresztül, FMS-en keresztüli adatelemzéssel és fogyasztásbecsléssel a jármű műszaki paraméterei alapján. Az alkalmazás által mutatott adatok alapján Ön képes lesz megfelelő döntéseket hozni az üzemanyagköltségek csökkentése érdekében.

A cégek a lízing és autóbérlés iparágban a SafeFleet megoldásait használják

Arival logo      CIRentAuto logo      Meridian logo     TBI logo

Raiffeisen logo      Touring Rent Auto logo      Trend Prest logo

„A portálnak nagyon jó szerkezete van, könnyen elérhető, jól működik, és mindent tartalmaz, amit minket, mint lízingcég érdekel. Ajánlottam a SafeFleet-et más vállalatoknak is, akik ügyfelekké váltak. Emellett a lízingszerződés hatájának lejárta után mindig azt ajánljuk, hogy felhasználóink átvegyék a GPS előfizetést, így a felszerelésük már készen van a járműn, már nem rendelkeznek az eszköz beszerzésével vagy felszerelésével kapcsolatos költségekkel, csak egy egyszerű átvételi előfizetéssel.“

Cristian Tale

Logisztikai Menedzser, TBI Leasing

Kérjen ajánlatot!

Ofertă 35% Tacho Download