Szállítmányozás és logisztika

Járművei biztonságosan szállítják az árukat?
Hogyan kíséri figyelemmel a vezetők viselkedését az utakon?
Az Ön módszerei hatékonyak üzemanyag fogyasztás tekintetében?

Felelősség

Flottamenedzserként a transzport és logisztika területen, többféle erőforrást kell kezelnie, a teherautók utakhoz való hozzárendelésétől a szállítás lehető leghatékonyabbá tételéig. Minden indokolatlan többlet óra, üzemanyag lopás, vagy akár teherautó lopás jelentős költségeket von maga után, ami befolyásolja a flotta egészének költségvetését.

MANAGEMENTUL FLOTEI

Hogyan segíthet a SafeFleet a flotta kezelésében?

Üzemanyag fogyasztás ellenőrzése

A több száz literes kapacitású tartályokból való üzemanyag lopás jelentős előre nem látható költségeket von maga után, mely felboríthatja az előre megszabott költségvetés egyensúlyát. A SafeFleet lehetővé teszi az üzemanyag fogyasztás figyelemmel kísérését az alkalmazásba integrált két pontos módszer segítségével: digitális szondával, és az FMS-en keresztül kapott adatok kiolvasásával. Az alkalmazás funkcióinak segítségével megállapíthatja, hogy egyes járművek mennyi üzemanyagot fogyasztanak.

A járművezetők viselkedésének figyelése

A járművezetőkhöz kapcsolódó kockázati profilok

Az agresszív vezetési stílus jelentősen megnövelheti az üzemanyag fogyasztást, de a közlekedési szabályok be nem tartásából származó pénzbírságok is emelik a költségeket. A SafeFleet Portál lehetővé teszi, hogy minden járművezető számára saját profilt hozzon létre, mely összegzi a vezetési stíluselemzésből kapott információkat: erőteljes kanyarodások, hirtelen fékezések, sebességkorlátok túllépése, indokolatlan üresjáratok stb.

A járművezető azonosítása

A SafeTacho segíti a járművezetők azonosítását a tachográf kártya használatával, egyen figyelemmel kíséri az azonosított sofőrök vezetési idejét. Ez a funkció biztosítja, hogy a járművezetők munkája megfeleljen a belső szabályoknak és a jogszabályoknak. A sofőrök azonosítása érdekében a SafeFleet javasolja az iButton gomb használatát, mely különösen abban az esetben hasznos ha egy járművet több járművezető is használhat..

Járműfigyelés

Aktuális pozíció

A SafeFleet segítségével nyomon követheti a járművek helyzetét a Google térképek vagy a SafeFleet Global funkció segítségével mely az adatokat közvetlen a műholdakon keresztül küldi és működése nem függ a GSM jeltől. Az alkalmazás adatai segítségével követheti a jármű útvonalát a térképen, a valós idejű helyzetét, a sebességét és a haladási irányát, ha a jármű parkol vagy mozgásban van. Az aktuális pozíció gyorsan frissíthető az Jármű követése opció aktiválásával.

Geokerítés riasztások

A Geokerítés (Geofence) funkció segítségével a GPS-ben előre meghatározott terület minden egyes túllépése egy előre meghatározott telefonszámra küldött riasztási értesítéssel jelezhető. Ezáltal megszüntetheti a kijelölt területeken, útvonalakon kívüli üzemanyag fogyasztást és munkát.

A Németországot átszelő nemzetközi fuvarozócégeknek ismerniük kell a ország területén töltött időt, hogy betartsák a MiLOG törvény rendelkezéseit. A járművezetők aktivitását alátámasztja a ROI aktivitás jelentés, melyet a SafeFleet Portál automatikusan hoz létre.

Útdíj fizetés

A SafeFleet lehetővé teszi a magyarországi útdíj megfizetését nemzetközi fuvarozók számára. Például az OBU One jelenti a megoldást az útdíj automatikus fizetésére a HU-GO rendszerben Magyarországon. Az OBU One által küldött információk alapján az útdíj összege közvetlenül az ügyfél által megadott számláról kerül levonásra, így a tulajdonosoknak és a járművezetőknek nem kell többé aggódniuk a szakaszjegyek miatt, az áruszállítás zökkenőmentesen folyhat.

Pótkocsik ellenőrzése

A SafeFleet olyan nyomkövetési megoldásokat kínál, amelyek kifejezetten az értékes árukat szállító pótkocsik megfigyelésére szolgálnak. A szállítás biztonságát speciális vizuális és hangi figyelmeztetések biztosítják. A pótkocsik raktérajtó nyitásai és a kamion pótkocsiról való leválasztása engedélyköteles művelet, melyet csak a felhatalmazott személy végezhet el. Ha a pótkocsi nincs a vontatóra csatlakoztatva, abban az esetben is megfigyelhető a tartalék akkumulátorral ellátott GPS rendszeren keresztül.

Bármilyen jogosulatlan tevékenység riasztást eredményez, beleértve azokat az eseteket is, amikor valaki megpróbálja kinyitni a GPS készüléket, ilyenkor a diszpécseri iroda azonnali értesítést kap a szabotázsról. A pótkocsiba beépített hőmérséklet érzékelő biztosítja, hogy az árut megfelelő körülmények között szállítják, a SafeFleet alkalmazás pedig automatikus jelentéseket készít amivel ellenőrizheti, hogy a szállítás megfelelően zajlik.

 

ÜGYFELEK

Cégek, akik szállítmányozás és logisztika területén a SafeFleet megoldásait választották

Kérjen ajánlatot!

Ha személyre szabott ajánlatot szeretne kapni, töltse ki az alábbi űrlapot!