Disztribúció

Járművei biztonságosan szállítják az értékes árukat? Mennyire működik jól a járművezető és a diszpécser közötti kommunikáció? Hatékony módszereket alkalmaz az üzemanyag fogyasztás csökkentésére?

 

Felelősségvállalás

Disztribúciós flottakezelőként, nyomon kell követnie azokat a különböző tényezőket, amelyek befolyásolhatják a szállítási időt, a szolgáltatás minőségét és a szállítás költségeit. A cég tevékenysége során figyelemmel kell kísérnie a flotta járműveit, a szállított árukat és a járművezetőket a szállítmányozás teljes szakaszán.


A szállítmányok és a saját járművek egyértelmű kezelésének hiányában a szállítási határidők gyakran kitolódnak. Ha nincsenek igazoló dokumentumok az áruszállítás részleteiről, vagy nem tudják biztosítani a szállítmány biztonságát, abban az esetben nehezen kezelhető az ügyfelek panasza. A flotta ellenőrzésének hiánya irányítási problémákat és magas működési költséget okoz.

FLOTTA MANAGEMENT

Hogyan tud a SafeFleet segíteni flottája irányításában?

Kétirányú kommunikáció a járművezetővel

A SafeFleet kétirányú kommunikációt biztosít a járművezetővel a SafeChat alkalmazáson keresztül, melynek segítségével a diszpécseri iroda feladatokat és üzeneteket küldhet a sofőrnek, és ezekre a sofőr közvetlenül válaszolhat az okostelefonra telepített alkalmazáson keresztül.

 

comunicare dispecerat sofer - SafeConnect

Útvonaltervezés

A SafeFleet segítségével előre meghatározott útvonalakat állíthat be, vagy útvonaltervet hozhat létre, mely esetében az alkalmazás kiszámolja a legrövidebb útvonalat az úti cél eléréséhez.

A jármű és a forgalom nyomon követése

A GPS rendszerekkel együttműködve a SafeFleet Portál gyorsan frissíti a járművezető pozícióját. Továbbá lehetőséget ad az előre beállított útvonal forgalmának ellenőrzésére, szükség esetén alternatív útvonalra tudja irányítani a járművet.

Gépjármű menetlevelek

A SafeFleet alkalmazás által automatikusan generált gépjármű menetlevél minden pontjában megfelel az adóügyi kódex 571/2013 pontjában rögzített módszertani előírásoknak. A jelentésnek köszönhetően többé nem kell aggódnia a hiányosan vagy hibásan kitöltött menetlevelek miatt.

Az áruk biztonságos szállítása

Egyedi sofőrazonosítás

Ha több gépkocsivezető használja ugyanazokat a járműveket, akkor rendkívül fontos azonosítani őket, hogy a nyomon követés megfelelő legyen. Ez az iButton gomb segítségével egyszerűen megoldható.

 

A lopások elkerülése

Függetlenül attól, hogy a szállítás értéke mekkora, az áruk eltulajdonítása egy sor problémát okoz a vállalat számára. A SafeFleet biztosítja a szállítás biztonságát a raktérajtó nyitási érzékelőin keresztül és a riasztások által. A rendszer riaszt azonnal ha jogosulatlan ajtónyitás történik. Esetleges lopás esetén a SafeFleet Portál alkalmazás segítségével gyorsan megtalálhatja és távolról blokkolhatja a járművet, hogy teljes mértékben felügyelhesse a szállított árut.

Az optimális szállítási feltételek biztosítása

Ha romlandó áruk vagy élő állatok szállításával foglalkozik, a SafeFleet által rendelkezésére bocsátott hőmérsékletérzékelők biztosítják, hogy a szállítás megfelelő körülmények között történjen.

Költségellenőrzés

Üzemanyag fogyasztás megfigyelése

A SafeFleet lehetővé teszi az üzemanyag-fogyasztás nyomon követését 4 módszerrel: digitális szondával, az adatok FMS-en keresztüli kiolvasásával, tankolásokon alapuló módszerrel, üzemanyag fogyasztás alapján fogyasztásbecsléssel. 

 

Járművezetői magatartás

Az üzemanyag-fogyasztást erősen befolyásolja a járművezetők viselkedése. A SafeFleet portálon keresztül láthatja, hogy a sofőr agresszív vezetési stílussal rendelkezik-e, és megtehet olyan intézkedéseket, amelyek implicit módon az üzemanyag-kiadások csökkenéséhez vezetnek, valamint elkerülheti a sebességhatár túllépése miatti bírságokat.

 

Magáncélú utazások

A SafeFleet lehetőséget kínál arra, hogy a Geofence funkció segítségével elhatárolja a magáncélú és az üzleti célú utazásokat. Közvetlenül az alkalmazásban beállíthat munkarendet, vagy meghagyhatja a sofőrnek, hogy megjelölje az üzleti vagy magáncélú utazások kezdetét és végét.

A SafeFleet rendszer használata mérhető eredményeket ad a szállítmányozó cégeknek. Az ügyfelekkel való kapcsolatukat jelentősen javította a szállítási folyamat normalizálása és kiszámíthatósága. 

Mióta elkezdték használni a SafeFleet -et, ügyfeleink a szállításokban akár 50% -os javulást tapasztaltak, mivel maximálisan optimalizálták az útvonalakat, így csökkentve az “állásidőt”.

Ügyfelek

A cégek akik a disztribúció területén a SafeFleet megoldásait alkalmazzák

Kérjen ajánlatot!

Ha személyre szabott ajánlatot szeretne kapni, töltse ki az alábbi űrlapot